Asya Borsalarında Karışık Seyir ve Ticaret Anlaşması Endişeleri

Asya Borsalarında Karışık Seyir Sürüyor: Ticaret Müzakereleri Gündemde

Asya borsalarında karışık bir seyir izlenirken, bölgede tarife müzakerelerine ilişkin haber akışı yatırımcıların odağında kalmaya devam ediyor.

ABD Başkanı Donald Trump’ın ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’a yönelik eleştirilerinin dozunu artırması ve ABD’nin ticaret politikalarına yönelik endişeler, belirsizliklerin artmasına sebep oluyor. Bu durum küresel piyasaların karışık bir seyir izlemesine neden oluyor.

Asya tarafında, Japonya Başbakanı İşiba Şigeru, Japonya’nın 2019’da ABD ile yapılan ticaret anlaşmasını feshetme planı olmadığını ancak Trump yönetiminin getirdiği son otomobil tarifeleri ile bu anlaşma arasında tutarsızlıklar olduğunu, bu nedenle endişelerini dile getirmeye devam edeceğini söyledi.

Analistler, Çin hariç bölge ülkelerinin müzakerelere karşı iyimser kalmaya devam ettiğini kaydederek, Çin tarafında gelecek dönemde devlet teşviklerinin ve iç talebi artırmaya yönelik adımların izlenebileceği tahminlerinin risk algısının sınırlı kalmasında etkili olduğunu dile getirdi.

Öte yandan, ABD’deki gelişmelerin ardından dolar/ Japon yeni paritesi yüzde 0,6 düşerek 139,9 ile Eylül 2024’ten bu yana en düşük seviyeye geriledi. Bölgede bugün açıklanan verilere göre, Japonya’da BoJ çekirdek Tüketici Fiyat Endeksi yüzde 2,2 ile üst üste üçüncü ayda aynı seviyede kaldı.

Bu gelişmelerle Japonya’da Nikkei 225 endeksi yüzde 0,1 azalışla 34.230 puandan ve Güney Kore’de Kospi endeksi yüzde 0,1 düşüşle 2.486 puandan kapandı.

Çin’de Şanghay bileşik endeksi yüzde 0,4 artışla 3.303 puanda, Hong Kong’da Hang Seng endeksi yüzde 0,6 yükselişle 21.510 puanda ve Hindistan’da Sensex endeksi yüzde 0,4 kazançla 79.710 puanda bulunuyor.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Bahar Yakar – Ekonomi

Related Posts

İsrail-İran savaşı dengeleri değiştiriyor: Petrol piyasasında panik! Fark yüzde 100’ü aştı

İsrail’in İran’a saldırıları sonrası başlayan çatışmaların Hürmüz Boğazı’na ilişkin güvenlik endişelerini artırması nedeniyle, petrol taşımacılığı maliyetlerinde sert yükselişler görüldü.

Asgari ücret zammını nokta atışı bilmişti: Ara zam için tahminini açıkladı

2025 yılı itibarıyla asgari ücrete yapılan yüzde 30’luk artışla çalışanlara bir nebze olsun nefes aldırılmaya çalışılsa da, enflasyonun hız kesmemesi, asgari ücretin alım gücünü yeniden sorgulattı. Dünya Gazetesi’nden Özgür Erdursun konuyu detaylarıyla köşesine aktarırken ara zam hakkında beklentisini açıkladı.

İktisatçı Mahfi Eğilmez değerlendirdi: İsrail-İran gerilimi Türkiye ekonomisini nasıl etkiler?

İktisatçı Mahfi Eğilmez, İsrail-İran geriliminin Türkiye ekonomisi üzerindeki olası etkilerini değerlendirdi. Bölgedeki tansiyonun piyasalarda ve enflasyon üzerinde yaratabileceği risklere dikkat çekti.

Miras paylaşımında yeni dönem: Tapu işlemlerinde o şart kalktı!

Miras paylaşımında yapılan değişiklikler yürürlüğe girdi. Yeni düzenleme, aile içi anlaşmazlıkları azaltmayı ve tapu işlemlerini kolaylaştırmayı hedefliyor. Uygulamayla birlikte noter onayı şartı da kaldırıldı.

Migros’un kredi notu zirvede

JCR Eurasia Rating, Migros’un uzun vadeli ulusal kredi notunu en yüksek seviye olan “AAA (tr)” olarak teyit etti. Güçlü nakit akışı, büyüme performansı ve teknolojik yatırımlar, şirketin notunu destekleyen başlıca etkenler oldu.

Altında talep rekor seviyede: Merkez bankalarının rezervleri artıyor!

Merkez bankalarının altın rezervlerini artırma planları dikkat çekiyor. Altın, kriz dönemlerinde güvenli liman olarak öne çıkıyor. Uzmanlar, bu eğilimin piyasalarda önemli etkiler yaratabileceğine dikkat çekiyor.