n11’i de Araplar satın aldı: Yerli e-ticaret sitesi kalmadı

Türkiye’nin E-Ticaret Platformları Yabancı Yatırımcıların Hedefinde

Türkiye’nin e-ticaret dünyasında satın almalar hız kesmeden devam ediyor. İlk olarak Trendyol, ardından Hepsiburada’nın satılmasıyla gündemde yerini alan n11, yeni bir sahibe geçiyor. Doğuş Grubu ve Güney Koreli Sk Group tarafından 2013 yılında kurulan n11, önce Getir’e satılmış daha sonra da Borancılı Teknoloji’ye devredilmişti.

Son gelişmelere göre n11’in yeni sahibi, Birleşik Arap Emirlikleri merkezli yatırım şirketi DMSF Holding oldu. Rekabet Kurumu, n11’in tamamının DMSF Holding’e satılmasını onayladığını duyurdu. Bu anlaşma ile n11, yabancı bir yatırımcının kontrolüne geçmiş oldu.

Hepsiburada da Yabancı Yatırımcının Eline Geçti

n11’in satılmasıyla birlikte Türkiye’deki büyük e-ticaret platformlarının tamamı yabancı sermayenin kontrolüne geçmiş oldu. Hepsiburada da 18 Ekim 2024 tarihinde Kazakistan merkezli dijital finans ve e-ticaret şirketi Kaspi.kz tarafından satın alındı. Bu anlaşma kapsamında Hepsiburada’nın yüzde 65,4’lük çoğunluk hissesi devredilmiş ve toplam değeri yaklaşık 1,13 milyar dolar olarak belirlenmiştir. Ödemenin 600 milyon dolarlık kısmı işlem kapanışında nakit olarak yapılırken, kalan kısım ise altı ay içinde ödenecek.

Öte yandan, Trendyol da 28 Haziran 2018 tarihinde Çinli e-ticaret devi Alibaba tarafından satın alınmıştı. Ancak, Türkiye’deki rekabet kuralları gereği bu satın alma işlemi Rekabet Kurumu tarafından onaylanmak zorundaydı. Söz konusu onay, 24 Temmuz 2018 tarihinde resmiyet kazanmış ve Trendyol’un Alibaba tarafından devralınması işlemi tamamlanmış oldu.

Related Posts

Çin’e uygulanan gümrük vergileriyle ilgili Trump’tan yeni açıklama

ABD Başkanı Donald Trump, Hazine Bakanı Scott Bessent ve heyetinin İsviçre’de Çinli yetkililerle yapacağı görüşme öncesinde bu ülkeye uygulanan gümrük vergilerini yüzde 145’ten yüzde 80’e indirmeyi teklif etti.

Taksilerde yeni dönem: Yeni nesil yazar kasa zorunluluğu geliyor

Taksilerde yeni dönem: Yeni nesil yazar kasa zorunluluğu geliyor

TMKŞ KKB hizmetlerinden yararlanarak 31 milyar TL’lik VDMK ihraç etti

Türkiye Menkul Kıymetleştirme Şirketi (TMKŞ), Kredi Kayıt Bürosu’nun (KKB) sunduğu finansal hizmetlerden yararlanarak bugüne kadar 31 milyar TL büyüklüğünde Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (VDMK) ihraç etti. İhraç edilen VDMK’ların 21,7 milyar TL’si bireysel kredi ve alacaklardan, 9,2 milyar TL’si ise ticari kredi ve alacaklardan oluştu.

Geçen yıl 1,5 milyon Türk vatandaşı Yunanistan’a seyahat etti

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, “2024 yılında 710 bin Yunan vatandaşı Türkiye’yi ziyaret etti. Buna karşılık yaklaşık 1,5 milyon Türk vatandaşı Yunanistan’a seyahat etti.” dedi.

500 kişiye iş verecekti: Otomotiv devi yatırımdan vazgeçti iş umudu yattı

Nissan Motor, Japonya’nın güneybatısındaki Kyushu adasında elektrikli araçlar için planladığı 1,1 milyar dolarlık pil fabrikası yatırımından vazgeçtiğini duyurdu. Ocak ayında açıklanan projede, Kitakyushu kentinde 153,3 milyar yen (yaklaşık 1,1 …

Küresel piyasalar karışık seyir izliyor; ABD-Çin görüşmesine odaklanıldı

Küresel piyasalar karışık seyir izliyor; ABD-Çin görüşmesine odaklanıldı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir